Copenhagen Light Festival

lørdag 01. feb 2020
kl. 17:00

Copenhagen Light Festival lyser igen København op i februars mørke

I perioden 1. - 23. februar 2019 kan du under Copenhagen Light festival opleve The Green Beam, der vil "ramme" Danhostel Copenhagen City og reflektere ud til Refshaleøen. The Green Beam starter i Tivoli og sendes så hen til Danhostel Copenhagen City, som sender den ud til Refshaleøen.  

 

The Green Beam

Strålen er en hyldest til danske Niels Bohrs atomiske model og princippet om lysets frekvenser – den grønne laser. Det er et af de mest rene former for lys, der de sidste to år har været landemærket for Copenhagen Light Festival i februar, hvor den kobler hjertet af Tivoli med spiret på Nikolajs Kunsthal. Den strækker en kilometer og når 65 meter op i luften. I 2020 vil del 3 blive afbøjet, når den kommer fra Tivoli til Danhostel Copenhagen City og derfra videre til Refshaleøen og tilføje mere end 3 km af stråle til det oprindelige projekt.

 

Publikums oplevelse

Hver dag ved solnedgang tændes strålen, som en udvidelse af vinterens sparsomme solstråler og virker meget konkret som en indikator for, hvad tid solen er gået ned i horisonten. En tid som differentierer med næsten en time fra 1. februar til 23. februar.

Strålen er lavet af to ekstremt kraftige lasermaskiner, der skyder ud fra to vinduer på toppen af Danhostel Copenhagen City og skaber illusionen af strålen, der bliver reflekteret inde i værelset. Den ene stråle går til Tivoli, mens den anden strækker sig mere end 3 km til den gamle skibshal på Refshaleøen. Skalaen og klarheden af lyset vil forbløffe og sætte nyt lys på byen. Den vil fungere som en guidende linje på ruten gennem festivalen og vil give tilskuerne et helt anderledes perspektiv på København.

 

Biografi

Martin Ersted (født 1977) er en dansk kunstner, der primært arbejder med lys og specielt laserteknologi. Han er en del af samarbejdet Bål & Brand og har været bag flere distinktive lysinstallationer i Danmark og udenlands, herunder kunstværker ved MT Bjolfur (1.048m) på Island og nyligst den kongelige danske katedral i Roskilde og Copenhagen Light Festival. Denne vinter er et af hans værker desuden med på Amsterdam Light Festival.

 

Den fulde oplevelse

Danhostel Copenhagen City er glade for endnu engang at være en del af dette flotte kulturelle tiltag! Havne- og byrum lyses op med flotte lysoplevelser fra Nordhavn til Ørestad. Der vil være lys på de mørke drivende skyer, flotte gamle bygninger, arkitektoniske torve og byens kanaler.

Oplev det organiske lys og kombiner oplevelsen med gratis jazz koncert hver fredag kl 17:00 i hele februar måned i vores bar, BAR50! Alle er velkommen og der er gode tilbud på vin, kaffe, øl og snacks!

Tivolis nye initiativ 'Vinter i Tivoli' ligger i samme periode så mest muligt at byen lyses op - så hvis du skal bo på vores hostel i Februar måned, så husk at opgrader dit værelse til et Standard+ værelse med udsigt, således at du kommer øverst i bygningen og dermed ikke går glip af det smukke lysshow!

 

 

event
Webdesign: Søgemedier A/S | Cookiepolitik
Top