Tips og ture

Råd, idéer og steder i København

Hos Danhostel Copenhagen City har vi samlet en række gode råd og tips til dig, som planlægger en tur til København, som allerede er på ferie i København eller nyder et weekendophold i hovedstaden. Vores tips er forslag til aktiviteter for familier med større børn, familier med små børn, grupper eller par.

Kendte seværdigheder og insidertips

Vores guides er lavet af to københavnere og repræsenterer både de større, kendte seværdigheder i København, men indeholder også en række rigtig gode insidertips til byen. Der er både forslag til ture i bydele, gode spisesteder eller aktive oplevelser for børn og voksne.

Ferie i København

Planlægger i en ferietur til København og har endnu ikke booket jeres ophold, så se vores tilbud på ophold hos Danhostel Copenhagen City.

Har I spørgsmål til Københavns mange muligheder, står vi selvfølgelig også altid til rådighed med svar i receptionen.

OBS: Vil du have alle vores mange ”Tips og ture” med på farten? Klik på det lille printerikon til højre for overskriften og få den printvenlige version vist.


Familier med små børn
Familier med ældre børn
Grupper

Backpacker
Par

  Bevæg dig ud i Københavns Bydele væk fra centrum og kom lidt tættere på københavnernes hverdag. Hver enkelt bydel har sin charme, og byder på hver sin ting. 

  De tre mest populære områder for backpackere er centrum af København, hvor de fleste turistattraktioner er, samt Nørrebro og Vesterbro, som er de to mest alsidige og "unge" kvarterer i København: her er der rigtig mange unge mennesker, studerende, hipsters og originale typer, og det er også på Nørrebro og Vesterbro, at man kan finde små, sjove niche-butikker og caféer og restauranter med mad fra hele verden i mange forskellige prisklasser. Hvis man som backpacker gerne vil ud og spise et billigt, men godt måltid er de første sidegader på Nørrebrogade, når man kommer nede fra søerne, et rigtig godt område at udforske - for eksempel Ravnsborggade og Blågårdsgade. På Vesterbro byder Istedgade og gaderne omkring den på mange forskellige og billige typer mad.

  Se mere om de forskellige bydele på Visit Copenhagens hjemmeside, og find ud af, hvilken bydel du helst vil udforske, eller udforsk deres forskellighed ved at besøge flere af bydelene:

  Oplev byen fra vandet, og se Københavns seværdigheder på en guided kanalrundfart. Dette er en fantastisk måde få indblik i Københavns historie samt se det meste af byen - helt uden at bevæge sig. 

  Der er flere udbud af kanalrundfarter - de billigste, som koster 40 kr. pr. pers. pr. tur, hedder Netto-bådene. Find sejlplan og anden information om Netto-bådene her, eller se information om de andre muligheder for kanalrundfart her.

  København har rigtig mange flotte, dejlige grønne områder og haver. De største og mest populære er listet herunder:

  Kongens Have
  Københavns mest benyttede park, som ligger i centrum af København, hedder Kongens Have. Den åbnede første gang portene i starten af 17-tallet, som en have til Rosenborg Slot, som stadig ligger i haven. Kongens Have blev anlagt af Danmarks Kong Christian d. 4., som oprindeligt anlagde haven med det formål at skabe en urtehave til hoffet. På Rosenborg Slot kan man se Dronningens Kronjuveler eller tage på en rundvisning. Lige bag Kongens Have ligger Københavns Botaniske have, hvor man – ganske gratis – kan gå en tur i flere af de super smukke væksthuse, som man finder i haven. Her er både tropiske klimaer, ørkenklimaer, mange forskellige sommerfugle og en masse spændende planter at kigge på.

  Læs mere om Kongens Have her.

  Frederiksberg Have
  Frederiksberg Have er en super flot park, som er aldeles velholdt, og som har små åer løbende igennem sig. Man må ikke grille i parken, men når det er godt vejr, kan man ro på de små åer, og parken er altid et godt valg for en smuk gåtur på alle årstider.

  Læs mere om Frederiksberg Have her.

  Østre Anlæg
  Østre anlæg er en spændende, næsten eventyr-agtig, have. Her får naturen lov til at gro lidt mere frit og vildt, og haven er fuld af små stier, gemte afkroge, bakket terræn og smukke, søer. Her finder man i øvrigt også en bemandet legeplads. 

  Læs mere om Østre Anlæg her

  Fælledparken
  Fælledparken er en stor park i bydelen Østerbro, som omgiver ”Parken” – hjemmestadion for FC København – byens største fodboldhold. Fælledparken er 58 hektar, eller 580.000 kvm, og der er både fodboldbaner, en sø og masser af sjov for børn: om sommeren kan børn lege på parkens vandlegeplads med børnepool, vandlabyrinter, en regnsky og to store vandkanoner. Desuden er der flere store legepladser med trampoliner, tarzanbane, løbehjulsbane, trafiklegeplads mm. 

  Læs mere om Fælledparken her.

  Assistens Kirkegård
  Assistentens Kirkegården ligger midt på Nørrebro, og er – udover at være en aktiv kirkegård – også et velbesøgt område af både de mange unge, som bor på Nørrebro, men også af byens øvrige beboere. Kirkegården, som er fra 1760, blev fredet i 2014, og sikrer således, at beboerne på Nørrebro fortsætter med at have dette åndehul at kunne besøge.

  Læs mere om Assistens Kirkegård her.

  Som kystby, samt en by med mange kanaler, byder København både på skønne strande og havnebade, og der er dermed rig mulighed for at få en dukkert eller nyde solen på stranden i København. Herunder findes en liste over de mest børnevenlige strande/havnebade i København:

  Amager Strandpark
  Københavns største strand er Amager Strandpark, som er at finde kun 5,5 km fra Danhostel Copenhagen City – en perfekt tur på cykel, som selvfølgelig kan lejes hos os. Det er dog også nemt at komme hertil med offentlig transport, da der er et metrostop lige ved siden af: Amager Strand st.

  Amager Strandpark blev i 2005 lavet om til en 2 km lang kunstig ø, som både giver adgang til havet, men som også former en lavvandet lagune, som er perfekt til børn. I Amager Strandpark er der mulighed for at købe forskellig mad, is, drikkevarer mm., der er toiletter samt livredder (i højsæsonen). 

  Læs mere om Amager Strandpark her.

  Bellevue
  Bellevue Strand ligger et stykke nordpå af kysten i København, ca. 15 km fra hostellet. Er distancen for lang på cykel, kan man tage S-toget og stå af på stationen, der hedder ”Dyrehaven”. ”Dyrehaven” er i øvrigt en af de største parker ved København, og et oplagt sted at gå en flot tur.

  Læs mere om Bellevue her.

  Havnebadet ved Islands Brygge

  Lige over for Danhostel Copenhagen City findes Islands Brygge, som har Københavns største havnebad. Her kan man ligge og sole sig på store græsanlæg og tage en dukkert i et af de 5 bassiner, som havnebadet omfatter: her er både lave bassiner til børn, et bassin, man kan svømme i samt et dybere bassin, som bruges til udspring fra udspringstårnet, som har udspring fra både en, tre og fem meter.

  I højsæsonen er der livreddere ved Havnebadet, og der er toiletter på området. Islands Brygge byder desuden på masser af is, drikkevarer, sandwich, mm. Og så har man selvfølgelig Københavns flotteste udsigt – lige over på Danhostel Copenhagen City.

  Læs mere om havnebadet på Islands Brygge her.

  Den verdensberømte forlystelseshave i hjertet af København rummer både et historisk vingesus og nutidig hurtig underholdning. Haven blev grundlagt af diplomatsønnen Georg Carstensen, som på sine rejser rundt om i verden fik inspiration til den københavnske have, der i dag er landets mest populære forlystelsesattraktion.

  I Tivoli er der både mulighed for at prøve den gamle rutsjebane eller den vanvittige Vertigo, som kun er for virkelige vovehalse. Er man ikke til fart og drama, byder Tivoli også på masser af kulturelle aktiviteter. 

  SPAR PENGE OG SKIP KØEN - Køb entrébilletter og turpas i vores reception.

  Den 150 år gamle have giver mulighed for at opleve alverdens dyr på tætteste hold i fantastiske omgivelser på Frederiksberg. Haven blev i 2008 udbygget med et superflot elefanthus med udendørsareal ud mod Frederiksberg Have for at give elefanterne bedre udfoldelsesmuligheder, og i april 2019 kunne haven byde velkommen til de kinesiske Pandaer, hvortil de har fået bygget deres helt eget nye anlæg.

  Se mere information her.

  Amalienborg er Regentparrets residens i vintermånederne. Slotsanlægget består af fire palæer, der omkranser en ottekantet plads. Midt på pladsen ses Salys rytterstatue af Frederik 5., som var grundlæggeren af Amalienborg og Frederiksstaden.

  Dronningen bor i Christian IX's Palæ - se, hvilket af de fire palæer det er her.

  Den Kongelige Livgarde står vagt ved Amalienborg og de andre kongelige slotte og palæer. Livgarden gennemfører vagtskifte på Amalienborg dagligt kl. 12.00. Desuden gennemføres postafløsning hver anden time. Det er næsten altid en succes for børn, at se de flotte livgarder og at se, hvor dronningen bor.  Læs meget mere om Amalienborg her.

  Dyrehavsbakken (i daglig tale Bakken) er verdens ældste eksisterende forlystelsespark. Den ligger i Dyrehaven ved Klampenborg ca. 10 km nord for København. Der er 33 kørende forlystelser og en friluftsscene med bl.a. musikalsk underholdning. På Bakken er der garanti for, at hele familien får en skøn dag.

  Læs mere om Bakken her.

  En af Danmarks mest berømte seværdigheder, som sidder ved indsejlingen til Københavns Havn. Den verdensberømte skulptur illustrerer H.C Andersens eventyr af samme navn og er skabt af billedhuggeren, Edvard Eriksen. Havfruen var en gave fra Carlsberg-arvingen, brygmester Carl Jakobsen, der var søn af Carlsbergs grundlægger J.C. Jakobsen. Efter at have overværet balletten, Den lille havfrue på det kongelige teater, ønskede han, at København fik en havfrue. 

  Se mere information her.

  For de historieinteresserede kan Nationalmuseet anbefales. Museet giver et godt indblik i, hvordan Danmarkshistorien har udspillet sig de sidste 300 år, ligesom der også altid er interessante udstillinger fra andre lande. 

  Læs mere her.

  Et unikt område i København, som igennem mange år har været en af Københavns mest besøgte turistattraktioner. Christiania er en fristad, som tidligere var en del af et kaserneområde. I 1971 blev området besat af de såkaldte slumstormere, der senere blev til BZ-bevægelsen. Siden har fristaden været styret som et slags kollektiv. De danske politikere har flere gange ville ulovliggøre Christiania på grund af den omfattende hash-handel, der åbenlyst foregår på stedet, men indtil videre går livet i Fristaden videre.

  Christiania er et besøg værd – ikke mindst fordi det har været et af de mest omdiskuterede steder i København de sidste 30 år.

  Læs mere her.

  Lige ved Københavns kanal og kun få meter fra vores hostel ligger Dansk Design Center, som er spækket med det bedste fra dansk design. De fem etager, der er tegnet af Henning Larsens tegnestue, danner rammerne om Dansk Design Centers arbejdsplads og udstillingssted. Her udstilles både dansk og internationalt design - op til fem forskellige udstillinger ad gangen. Så der skulle være noget for enhver smag, ellers er cafeen, butikken og bygningen et besøg værd i sig selv.

  Læs mere her.

  På Den Blå Planet kan der opleves mere end 300 dyrearter fra havet, som er fordelt over 70 akvarier med i alt en mio. liter vand. Akvariet gør meget ud af, at kunne fremvise autentiske og smukke akvarier, og der er konstant fokus på akvariernes indretning og dekoration. Publikum vil kunne opleve både saltvands- og ferskvandsfisk fra eksotiske steder verden over.

  Se mere information her.

  Det flotte tårn på et af Københavns ældste handelsstrøg fungerede oprindeligt som observatorium, men i dag har astronomerne for længst forladt tårnet, og det er kun amatørastronomer, som benytter tårnet til at kigge på stjerner i. Tårnet er åbent hver dag hele året, men åbningstiderne varierer fra årstid til årstid. 

  Læs mere her.

  København bugner af lækre restauranter, caféer og streetfood. Herunder er en guide til områder med gode spisesteder samt enkelte udvalgte spisesteder i de forskellige bydele i København:

  Alle bydele

  Halifax burger
  Som den eneste af de restauranter vi har valgt at fremhæve, er Halifax Burger placeret 7 forskellige steder i København: 2 restauranter i Indre By, en på Vesterbro, en på Amager, en på Frederiksberg, en i Valby samt en på Østerbro. Halifax er en meget hyggelig burgerrestaurant, som serverer lækre burgere i moderne rammer og med god betjening. Man bygger selv sin burger, så man er altid sikker på at få noget man kan lide på Halifax.

  Udvalgte spisesteder i indre by:

  Nyhavn
  Nyhavn er en af de mest berømte og besøgte steder i København: her finder man en lang række caféer og restauranter langs en af de store kanaler i centrum af København

  Læderstræde/Kompagnistræde
  Trænger du til en kaffepause eller frokost pause på din shoppingtur i København kan du besøge en af de mange caféer i Skindergade/Fiolstræde, som er en gade, der løber parallelt med strøget – vi kan for eksempel varmt anbefale café Zirup.

  Kultorvet
  På Kultorvet finder man flere forskellige restauranter og caféer, som alle omgiver det hyggelige torv. Her kan man både sidde inde eller ude, og de fleste af caféerne har terrassevarmere og tæpper, hvis det er lidt køligt.

  Islands Brygge
  Lige overfor hostellet finder man Islands Brygge, som er et meget populært område om sommeren i København: Her kan man ligge og slappe af på græsarealer og nyde sin medbragte sandwich, is eller øl. Her findes også Københavns største havnebad, som er et populært sted at både for både børn og voksne: området er overvåget af livreddere og her er der mulighed for både udspring, afslapning og leg.

  The Living Room
  Er en af Københavns hyggeligste caféer – især om efteråret og vinteren, da caféen – som navnet også antyder – minder om en rigtig hyggelig og hjemlig dagligstue: de har store, dejlige og bløde sofaer og lænestole og hyggelige stearinlys.

  Paludan Bog og Cafe
  Er en rigtig hyggelig bogcafé, som også serverer ganske udmærket mad og et billigt, men godt glas vin. Det er især en favorit blandt unge i København, og her kan man altid finde en god atmosfære og lækkert men billigt mad.

  Den Sorte Diamant
  Den Sorte Diamant, som er Københavns Hovedbibliotek, har en café med en stor lækker terrasse lige ud til den største kanal i København – lige på den anden side af broen fra Danhostel Copenhagen City. Den Sorte Diamant er i øvrigt også en utrolig imponerende bygning, som helt klart også er værd at se. Terrassen er naturligvis mest et besøg værd i godt vejr.

  Madklubben
  ”Madklubben” er en af de mest populære kæder af restauranter i København: på trods af at restauranten er en kæde er den stadig meget ”chik” og smart, og alle typer af Københavnere bruger Madklubben. Her kan du få en to- eller treretter menu af rigtig god kvalitet, men stadig til en overkommelig pris. De forskellige ”Madklubben”-restauranter har forskellige koncepter, så hvad enten du er til Løg, fisk, fransk eller italiensk, burde der være en ”Madklubben”, som falder i din smag.

  Udvalgte spisesteder på Østerbro:

  På Østerbro er der to større torv/pladser, man kan spise på: Øster Fælled Torv, som ligger på hoved-shopping gaden ”Østerbrogade”, eller ”Bopa Plads”, som er en plads inde ved de små gader på Østerbro. På Øster Fælled Torv ligger caféen ”Café Kapers”, som har overdækket udeservering det meste af året.

  På Bopa plads ligger to super hyggelige caféer – ”Café Pixie” og ”Café Bopa”, som begge har udeservering om sommeren. Herudover er ”Laundromat” caféerne meget populære og rigtig hyggelige.

  Udvalgte spisesteder på Nørrebro:

  Sankt Hans Torv
  På Sankt Hans Torv ligger et par rigtig hyggelige, almindelige caféer, som har udeservering om sommeren. 

  Gader på indre Nørrebro
  Er man mere til lidt ”streetfood”-agtig stemning, som minder om de små spisesteder i fx Kreuzberg i Berlin, kan man med fordel besøge caféerne på Blågårdsgade, Rantzausgade, Ravnsborggade og Griffenfeldtsgade og på hovedgaden på Nørrebro, ”Nørrebrogade”. På Nørrebro finder man generelt set det billigste udvalg af mad i København.

  Søerne
  Søerne i København bruges meget flittigt af Københavnerne: de forbinder indre by med alle bro-kvartererne, og bruges til både løb, sejlads i små både, gåture, dates, og ikke mindst cafébesøg. Ned til søerne ligger der omkring 5 caféer, som alle har udeservering i godt vejr. 

  Udvalgte spisesteder på Frederiksberg:

  Pile Alle
  På Pile Allé finder man en række hyggelige caféer og restauranter, som har en historisk karakter, og som alle har en lille hyggelig byhave tilknyttet ude foran.

  Gammel Kongevej
  På Gammel Kongevej er der mange barer, caféer og restauranter, og her kan man både finde brunch, morgenmad og aftensmad om dagen, mens man også kan finde steder med lidt mere gang i den ud på de sene timer.

  Sokkelund
  Sokkelund café og Brasserie er en hyggelig café, som ligger kun få minutters gang fra Frederiksberg have. Her kan man nyde en dejlig brunch, frokost eller aftensmad og eventuelt kombinere det med en tur i ZOO eller Frederiksberg have.

  Forno a Legna
  Forno a Legna, som ligger tæt på Frederiksbergcentret, er af mange betragtet som det bedste pizzasted i København. Ulempen ved dette pizzeria er at der altid er mange mennesker i kø, og at man derfor sjældent kan ringe og bestille sin pizza på forhånd; de tager som oftest ikke telefonen. Man er derfor nødt til at møde op der, og venter som oftest en lille time. Har man tiden til at vente kan man til gengæld også se frem til at nyde en helt suverænt god pizza.

  Udvalgte spisesteder på Vesterbro:

  Kødbyen
  I Kødbyen findes barer fulde af stemning, restauranter af høj gastronomisk kvalitet og nogle af landets bedste gallerier. I Kødbyen har dygtige slagtere i generationer drevet forretninger og gør det til dels stadig, og derfor er der en helt særlig atmosfære i Kødbyen, stærkt præget af områdets mange drivkræfter. Kødbyen er blevet et meget populært sted for mange Københavner e- i særdeleshed de unge.

  Istedgade
  Istedgade har gennemgået en større forvandling de seneste år, og er i dag præget mere af hippe caféer, restauranter og hoteller end af den mere farverige identitet som gaden tidligere havde som forlystelsesgade med et vildt værtshusliv, slagterbutikker og prostitution. Istedgade er i dag sammensat og mangfoldig og er et af de steder i København, hvor der er liv hele døgnet. Der ligger mange caféer og restauranter op og ned af Istedgade, så det er bare at gå i gang med at udforske. Dog er den inderste del af Istedgade (fra Hovedbanegården) fortsat præget af erotiske butikker mm., så man skal lige t stykke ned ad gaden inden den viser sig fra sin bedre side.

  Vesterbrogade
  På Vesterbrogade og sidegaderne til den ligger der, ligesom på Istedgade, en masse forskellige restauranter og caféer. Der er også en masse hyggelige steder at finde i sidegaderne hertil.

  Halmtorvet
  På Halmtorvet finder man nogle forskellige caféer, som serverer mad dagen lang. Her er der udeservering i godt vejr. 

  Madklubben Tony’s
  Er madklubbens største restaurant, og er særdeles velegnet til større grupper. Her får man god mad til billige priser.

  Sticks'n'Sushi på Tivoli Hotel
  Er man til sushi i den bedste klasse og til en af byens bedste udsigter skal man besøge Sticks’n’Sushi på øverste etage af Tivoli Hotel.

  Kødbyens Fiskebar
  Kødbyens Fiskebar serverer seafood i verdensklasse i uformelle rammer; her får man både den helt rigtige ”Kødbyen”-stemning samtidig med at de serverer meget udmærket seafood.

  Mother
  På ”Mother” i kødbyen får man serveret italiensk mad og pizzaer med god betjening og i tjekkede og moderne rammer.

  BioMio
  BioMio er Kødbyens økologiske flagskib; restauranten er kæmpestor og meget velegnet til grupper, og serverer super gode og enkle retter tol gode priser.

  Shopping Indre By

  Strøget
  På strøget finder du high street butikker som H&M, Zara, Foot Locker osv. Strøget huser også dyrere butikker som Louis Vuitton, Gucci, Mulberry mv. Herudover finder man også de mest kendte danske mærkers Flagship Stores, som fx. Royal Copenhagen, LEGO og Georg Jensen. Desuden ligger de to store shopping centre Magasin og Illum også på Strøget.

  Silkegade, Pilestræde, Gammel Mønt
  I de mindre gader kun få minutters gang fra strøget finder man de lidt mere unikke og små butikker, samt mange designeres flagship stores.

  Shopping Østerbro

  Østerbrogade
  På Østerbro kan man shoppe langs hele den lange hovedgade ”Østerbrogade”. Her kan man både finde et par kædebutikker såsom Message, Vero Moda, Pieces og Moss Copenhagen, men her findes også en del dyrere designbutikker og flere luksus second hand butikker.

  Shopping Nørrebro
  På Nørrebro finder man den bedste shopping i Elmegade og Guldbergsgade ved Sankt Hans Torv. Her finder man mange rigtig fine, små designbutikker, som både forhandler tøj, boligindretning, smykker og skønhedsprodukter. Tag for eksempel et kig i tøjbutikken Foxy Lady eller besøg Urban Room No. 11, hvor du finder masser af fedt tøj og boligartikler i alle prisklasser – mangler du en gave er der helt sikkert noget at finde her.

  Shopping Frederiksberg

  Gammel Kongevej 
  På Gammel Kongevej finder man mange små, unikke butikker, en hyggelig stemning samt flere forskellige caféer og restauranter.

  Frederiksberg Centret
  Med sin nylige udvidelse og en hel etages shopping mere, byder Frederiksberg Centret på et shoppingmekka med alle de kendte butikker samt også små, unikke butikker.

  Shopping Vesterbro

  Istedgade og Vesterbrogade
  På Vesterbro kan finder man mange små, sjove og unikke butikker på både Vesterbrogade og Istedgade, og her er der også rigtig mange second hand butikker samt antikvitetsbutikker.

  Fisketorvet
  Er man mere til shopping centre finder man også det meget store shopping center ”Fisketorvet” på Vesterbro, som både byder på alverdens butikker samt en af Københavns største biografer.

  Hos Copenhagen Street Food på Refshaleøen har du et væld af valgmuligheder af street food fra overalt i verden. Oasen på Refshaleøen er blevet et populært sted for københavnerne at hænge ud, og gerne til sent ud på aftenen. Det er et ideelt sted at tage hen til frokost eller aftensmad og nyde den gode udsigt mod midtbyen med lækker mad og noget koldt at drikke. Bestemt et besøg værd. 

  Læs mere her.

  Tycho Brahe Planetarium har siden åbningen været Danmarks mest avancerede center for popularisering af astronomi og rumforskning. Planetariet råder over flere sale, men Rumteatret er med sine 240 personer hjertet i Planetariet. Her kan man opleve IMAX- og 3D-film, ligesom man kan se stjernehimlen via den avancerede stjerneprojektor, der er åbent for publikum. 

  Læs mere her.

  Skateparken i Fælledparken er en kæmpe udendørs legeplads for skatere, der ønsker udfordring og plads til at udfolde sig. Her vil I møde mange med samme passion, og med Fælledparken i baghaven kan resten af familien slappe af på en af de mange opstillede bænke i det grønne. 

  Se mere information her.

  På Valby Naturlegeplads er der plads til alle. Det er en bemandet legeplads med mulighed for en masse aktiviteter. En god mulighed for at tage børnene med på tur, hvor de kan få brændt lidt krudt af i den friske luft, og samtidig opleve Københavns største naturlegeplads.

  Se mere information her.

  Klatreskoven GoMonkey er en udendørs forhindringsbane i trætoppene. Der er udfordringer for børn og voksne i alle aldre, og er derfor en fantastisk aktivitet for hele familien. Klatreskoven er åben fra ca. marts - oktober. 

  Læs mere her.

  Eksperimentarium er Danmarks science center, hvor man kan udforske verden gennem naturvidenskab og teknologi på en sjov og anderledes måde. Eksperimentarium er genåbnet efter en større renovering med bl.a. en splinterny interaktive biograf, som er verdens første biograf baseret på bevægelsessensorer. De har flere interaktive lege, hvor både børn og voksne kan blive udfordret, og hvor man kan udfordre hinanden i ti- eller fem-kamp. Der er et minivers, hvor de helt små kan boltre sig.


  Se mere information her.

  Gadens Stemmer er en 90 minutters byvandring med stof til eftertanke. På turen får du en barsk og rørende indsigt i livets og byens bagside tilsat håb, smil og optimisme.
  Din guide fortæller med udgangspunkt i sin egen livshistorie om et liv med fx hjemløshed, stofbrug, sexhandel, anbringelser og psykisk sårbarhed. Turene starter og slutter i gåafstand fra Danhostel CPH.
  Anbefalet fra 12 år+.
  Læs mere om de individuelle guider og deres historier her.

Attraktioner og seværdigheder

Overordnet set er det brugbart at vide, at København er delt op i fem større bydele: Indre by/centrum, Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg og Vesterbro. I de fem bydele ligger forskellige attraktioner og seværdigheder, som kan gøre jeres ferie i København til en uforglemmelig oplevelse. 

I centrum af København finder man de fleste af Københavns attraktioner som f.eks.: fristaden Christiania, Amalienborg (hvor Dronningen bor) og også Københavns største shoppinggade, "Strøget", som byder på ca. 1,1 km shopping i alle prisklasser.

På Nørrebro og Vesterbro er der masser af studerende, hipsters og caféer og de lidt mindre nichebutikker og restauranter samt en masse forskellig slags kulturer. I forhold til at spise ude og gå i byen/besøge barer mv. er det som hovedregel billigst at opholde sig på Nørrebro og Vesterbro end de andre kvarterer i København. På Vesterbro finder du bl.a. Tycho Brahes Planetarium og desuden Danhostel Copenhagen City.

Østerbro og Frederiksberg er begge kendte som de lidt mere ”mondæne” kvarterer i København – her bor naturligvis også mange unge, men områderne har også mange familier, og det er som oftest lidt dyrere at gå ud at spise/gå på bar i disse to områder. På Frederiksberg finder du desuden bl.a. Københavns Zoo.

Der findes et hav af seværdigheder, og på en weekend i København kan man nå at opleve mange forskellige ting. Blandt de mest kendte attraktioner er bl.a. Tivoli, Den Lille Havfrue, Rundetårn og Kanalbådene, som byder på en smuk og afslappende kanalrundfart. Køber man et Copenhagen Card, kan man opnå gode rabatter ved besøg på bestemte attraktioner.

 

Gastronomi

Alt efter hvilken bydel, som du/I befinder jer i, er priserne, udvalget og kvaliteten af den præsenterede gastronomi forskellig. Én ting er dog sikkert – i København finder du noget for enhver smag. Du kan finde alt fra afslappede burgerbarer og smukke sushisteder til Michelin restauranter og specialiserede nichecafeér. Der er altid gang i det Københavnske caféliv, hvor både studerende, familier og par nyder selskab og lækker mad. Udover et hav af lækre restauranter og caféer, må du ikke gå glip af den københavnske streetfood kultur, som i de seneste år er blevet ekstrem populær. Du kan læse mere om vores anbefalinger til gode spisesteder ovenfor under punktet ”spisesteder”.

 

Sådan kommer du rundt

I København har du rig mulighed for at benytte metro, S-togs net eller en af de mange busser, som kører i byen. Mange københavnere vælger at cykle omkring, og som turist er der også mange muligheder for at leje cykler – bl.a. hos os. Er du på udkig efter en billig ferie i København, og vil du især gerne spare penge på transport rundt i byen, kan du med fordel overveje at købe et Copenhagen Card. Et Copenhagen Card giver ikke kun adgang til et hav af seværdigheder – det giver samtidig adgang til gratis offentlig transport – uanset zone, billetpris og rejselængde. Kortet er altså en glimrende mulighed for at nyde en ferie i hovedstaden og spare penge på både entré og transport, og desuden giver kortet også rabatter til f.eks. en række restauranter. Du kan købe et Copenhagen Card i vores reception.


Tjek også andre Danhostels - fx:

Danhostel Aarhus City
Danhostel Silkeborg
Danhostel Svendborg