Sankt Hans

Sankt Hans Aften, er en traditionsrig begivenhed fejret i Danmark den 23. juni hvert år.

Det er en festlig aften, hvor folk samles for at fejre midsommeren, Johannes Døberen og årets korteste nat. Aftenen består oftest af bål med en ståbygget heks på toppen, sange og taler. Det er en tradition mange danskere hylder og tager del i.

Traditionen i at brænde en heks på Sankt Hans bålet, stammer fra gammel skik om at heksen symboliserer 'det onde' og ved at brænde det onde, derved kunne holde ondskaben på afstand, men i nyere tid siger man 'at man sender heksen til Bloksbjerg'.
Dato: 23. juni
Pris fra Gratis
Lokation København

Mange offentlige steder i København, afholder Sankt Hans.

Georgiana Pop Avram Gasj P0mblw Unsplash

Vi elsker vort land

Sankt Hans Aften i København er en magisk begivenhed, der samler tusindvis af mennesker fra hele byen til fest og fællesskab for at byde midsommeren velkommen.

Byens parker og strande forvandles til festlige scener, hvor folk samles om store bål, der symboliserer kampen mod det onde og markerer sommersolhverv.

Nogle af de mest ikoniske steder at fejre Sankt Hans i København er på Amager Strandpark, hvor et stort bål tændes, og der arrangeres koncerter og underholdning for hele familien. Hvis man ikke ønsker at tage helt ud til stranden, kan man i stedet tage til Islands Brygge og andre steder langs havnen, hvor folk også samles for at fejre med bål, musik og fællessang. For dem der foretrækker at undgå vandet, er der også mange, der fejrer Sankt Hans i Frederiksberg Have, omgivet af smukke grønne omgivelser.

Generelt er det en aften fyldt med hygge, traditioner og samvær, hvor danskere kan nyde den magiske stemning og det skønne samvær under åben himmel og synge den traditionelle "Midsommervise" med den klassiske intro "Vi elsker vort land" skrevet af Holger Drachmann.

Book her