Om os

Danhostel Copenhagen City er et af de største hostels i København. Vi ligger i centrum af byen, tæt på mange af Københavns mest populære turistattraktioner, herunder Tivoli, Rådhuspladsen og Strøget. Vi byder velkommen til alle slags rejsende og er især god til håndtering af grupper med vores 19 års erfaring.
Foto: Sven Türck

Københavns højeste bygning - engang...

I gamle dage var Langebro en helt anden bro, som man ønskede at forbedre. Derfor fremlagde man i 1948 planerne for en ny. I planen indgik to højhuse på hver side af kanalen. Kun det ene hus blev realiseret - til gengæld blev det 18 etager højt i stedet for de planlagte 15 etager. Det blev til den bygning, der også går under navnet Europahuset, hvor vi driver Danhostel Copenhagen City i dag.

 I 1955 stod bygningen færdig og fik status som Københavns højeste. Ejendommen blev indviet som Hotel Europa og husede en bistro, en kiosk, en frisør, en bank, en restaurant og 189 værelser. På toppen af bygningen lå restauranten - med en fuldkommen fabelagtig udsigt fra tagterassen. Her har selveste Frank Sinatra stået og nydt en cigaret tilbage i 1956. Hotel Europa blev siden solgt og kørt videre som Penta Hotel, som i 1980 blev solgt til HK, som tilførte bygningen endnu en etage og dermed nedlagde tagterassen. De lavede også facaden om til det, den er i dag. Bygningen husede over 200 ansatte, mens HK ejede bygningen.

I 2005 åbnede Danhostel Copenhagen City, Europas største hostel, efter at være blevet solgt til nye ejere. Selvom bygningen ikke er det højeste højhus i København i dag, så måler den alligevel hele 56 meter over jorden. Til sammenligning er tårnene på både Københavns Rådhus og Christiansborg 106 meter højt. De blev begge bygget før Europahuset, men er ikke betegnet som højhuse, men derimod tårne.

Et hostel for alle - og populær blandt grupper

Danhostel Copenhagen City er blandt Københavns største hostels - eller vandrerhjem, som det også hedder. Vi har eksisteret siden 2005 og er en del af Danhostel.

Som medlem af Danhostel lever vi op til de værdier, der fås på alle Danmarks 58 danhostels: Gode faciliteter, hjælpsom og servicemindet personale, hyggelig atmosfære og ikke mindst en god nats søvn – alt sammen til rimelige priser. 

Vi har plads til 1.040 gæster fordelt på store rummelige værelser med plads til 1-10 personer på hver. Derfor er vi også populær blandt grupper, som nemt og bekvemt får et overnatningssted med god plads og ikke mindst får opfyldt de behov man har som gruppe - behov, som vi har formået at opfylde for tusindvis af grupper siden 2005.

Du skal acceptere brug af marketing cookies for at se denne video.
Book her