Om bæredygtighed, økologi, miljø og ansvarsbevidsthed

På Danhostel Copenhagen City ønsker vi at skabe et hostel, hvor vi er ansvarsbevidste omkring økologi, miljø, genbrug, madspild, bæredygtighed, osv. Derfor har vi implementeret FN's Verdensmål i vores drift og strategi. Vi følger Danhostel-organisationens overordnede manifest med vores initiativer.

Vi har i mange år arbejdet med at forbedre bæredygtighed, og vi investerer løbende i nye initiativer.

Vi sparer på vandet - sammen med dig!

I 2019 har vi installeret Aguardio sensorer på en del af vores badeværelser. Den hjælper vores gæster med at huske at tage kortere bade, så vi sammen kan spare på vandet. Vi gennemsnitlige europæere bruger omkring 40 liter vand, når vi tager et brusebad. Det tager i gennemsnit 6½ minut. På vores hostel kan du ved hjælp af den nye sensor tage tid på dit bad. Er du hurtigere end de 6½ minut, har du været med til at spare på vandet. Dette tiltag bakker op om verdensmålene 6, 12 og 13.
Læs mere om Aguardio her

Vi deles om paraplyer

Lavet af 100% genanvendt plast I 2020 fik vi designet disse fine paraplyer, som vores gæster kan leje, når de bor her. Paraplyerne er lavet i samarbejde med DripDrop Hotel Umbrellas, som er et system, der ikke bare holder vores gæster tørre på regnvejrsdage, men som også husker vores gæster på at aflevere paraplyerne tilbage, så vi undgår at skulle producere for mange. Paraplyerne er lavet af genanvendt plastic og er af en så god kvalitet, at de holder i flere år. Plasticen er såkaldt post-consumer rPET polyester, som ellers ville være havnet i havet eller på lossepladser. Dette tiltag bakker op om verdensmålene 12, 13 og 14.
Læs mere om de super cool paraplyer her

Miljøvenlige linnedpakker

Som et led i at undgå plast har vi indgået aftale med vores vaskeri om, at får leveret linned i Upcy poser, som er muleposer produceret af kasserede tekstiler. Muleposerne er genanvendelig og vaskes sammen med vores daglige linnedbeholdning, leveret af Textilia Upcy. Dette tiltag bakker op om det 12. verdensmål.

Har du en god idé?

Vi hører rigtig gerne fra dig, hvis du sidder inde med en idé til et godt, bæredygtigt initiativ, som du mener vi bør indføre som et led i vores bidrag til klimaet.

Skriv os en mail på rec@cphhostel.dk med dit forslag.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv din idé til os her

Vi har sparet 30 millioner liter vand

I 2013 udskiftede ENCO VVS samtlige slanger og brusehoveder på vores 196 badeværelser, hvilket har bevirket, at vi i løbet af syv år har sparet 30 millioner liter vand. Derudover har vi også sparet på den energi, der skal bruges på at varme vandet op. Dette tiltag bakker op om verdensmålene 6, 12 og 13.
Se en video om projektet her

GOGREEN vandflasker

I efteråret 2019 har vi skiftet vores allerede miljøbevidste vandflasker ud med en endnu mere miljøvenlig vandflaske. Nu er vores vandflasker CO2-neutralt produceret af 100% genbrugsplast. Flaskerne bliver produceret med CO2-neutralt elektricitet (2/3 vandkraft og 1/3 vindkraft). Den indsatte fossile brændsel (naturgas) er kompenseret med anerkendt emission og dermed gjort CO2-neutral. Flaskerne bliver produceret af den danske producent, Husum Water, der med eget solcelleanlæg producerer en mængde strøm, der svarer til ca. 20% af vores el-behov. Overproduktion fra dette anvendes til opvarmning af deres bygninger. Dette tiltag bakker op om verdensmålene 12, 14 og 17.
Læs mere om Husum Water her

Cykeludlejning

Vi har siden 2011 tilbudt cykelleje til vores gæster. På den måde opfordres gæster til at cykle rundt i København i stedet for at tage brændstofkrævende køretøjer såsom biler, taxa, bus osv. samtidig med, at de opfordres til det sunde alternativ. Cyklerne udlejes i samarbejde med Copenhagen Bicycles. Dette tiltag bakker op om verdensmålene 3, 9 og 17.
Læs mere om Copenhagen Bicycles her

Allergivenlige dyner og puder

Leveret af den danske producent Fossflakes Vi skifter løbende dyner og puder i samarbejde med Fossflakes og De Forenede Dampvaskerier. De er senest udskiftet i sensommeren 2021. Fossflakes er inspireret af dun og fjers evne til at holde på luft. En Fossflakes pude er en blanding af 70% af de fineste Fossflakes Essential (polyetylen) og 30% Fossfill Clusters (polyesterkuglefibre). Dette tiltag bakker op om verdensmålene 3, 13 og 17.

Digital information = ingen papirspild

Vi har siden 2018 benyttet os af den digitale løsning Digital Guest, som indeholder skræddersyet info til alle vores gæster før og under opholdet. Det sparer os for en masse papir og er samtidig en alsidig serviceløsning for vores gæster, da al information samles her, såsom kort over København, værdikuponer, eventkalender, taxabestilling samt almindelig information omkring ind- og udcheckning, osv. Dette tiltag bakker op om verdensmålene 9, 13 og 15.
Læs mere om Digital Guest her

Bugs for Breakfast

Tør du spise insekter til morgenmad? På vores hostel kan du prøve det populære tiltag "Bugs for Breakfast" som en del af vores morgenmadsbuffet med fremtidens bæredygtige fødevare, insekter, som er krydret og tilberedt til en lækker snack. Vi har haft insekter på menuen siden 2017. Der er mange gode grunde til at indføre insekter i hverdagskøkkenet, da de er fyldt med proteiner, fibre, sunde fedtsyrer, og alle de gode mineraler kroppen har brug for. Vi benytter leverandørerne Kalu A/S og Dininsektbutik.dk, som begge er godkendt af fødevarestyrelsen. Dette tiltag bakker op om verdensmålene 2 og 13.

Vi skal passe godt på vores planet - og på hinanden!

Afskaf fattigdom

Når vores inventar skal udskiftes (møbler, dyner, osv.), forærer vi det til hjælpeorganisationer, der hjælper fattige og udsatte.

Vi donerer desuden ikke-afhentet glemt tøj, når vores gæster frabeder sig at få de glemte sager retur.

Stop sult

Vi prioriterer at benytte mindre tallerkner og skåle for at undgå madspild. Vi samarbejder med Too Good To Go om at mindske madspild.

Vi donerer desuden, når vi kan, overskudsmad til udsatte i lokalmiljøet (hjemløse, fattige, osv.).

Sundhed og trivsel

Vi har i årevis haft røgfrie værelser og fællesarealer. Og vi forsøger så vidt muligt, og der hvor vi kan, at tage hensyn til allergener - f.eks. har vi allergivenlige dyner og puder på alle værelser.

Vi tilbyder aktivitetsløb for vores personale.

Vi bakker op om de årlige marathonløb i København.

Vi tilbyder cykelleje til vores gæster - og udleverer også cykelruter og ruter til gåture til vores gæster.

Vi støtter også løbende velgørende formål, f.eks. Kræftens Bekæmpelse, Julehjælpen, Parasport Danmark, m.m.

Kvalitetsuddannelse

Vi tilstræber en løbende udviklingsproces med vores medarbejdere, og der tilbydes relevant uddannelse til personalet.

Vi har gratis wi-fi til alle vores gæster.

Vi huser mange skoler i løbet af året og bidrager således også til en anderledes læring i andet miljø end de vante skoler.

Ligestilling mellem kønnene

På Danhostel Copenhagen City tilbydes kønsopdeling på fællesværelser.

Rent vand og sanitet

Vi har for længst udskiftet brusehoveder og slanger til det mest miljøvenlige, så der ikke opstår spild i forbindelse med brug af vand.

På samtlige badeværelser er installeret vandsensoren Aguardio, så vi ved hjælp af denne opfordrer vores gæster til at spare på vand og ressourcer.

Bæredygtig energi

Løbende: Ved udskiftning af lyskilder skiftes der til LED-pærer. Vi sætter fokus på lys, varme og andre energikrævende kilder. Det gælder også vores valg af samarbejdspartnere og leverandører.

På alle værelser har vi installeret censorstyret lys i entreer og fælles toiletter for at undgå unødig energibrug.

Medarbejderne undervises i energibesparende tiltag og har hel eller delvis medindflydelse på nye projekter.

Anstændige jobs og økonomisk vækst

Vi prioriterer at samarbejde med lokale aktører inden for oplevelser, attraktioner, handel, restauranter, transport osv. Herunder særligt bæredygtige leverandører.

Industri, innovation og infrastruktur

Vi stiller gratis wi-fi til rådighed. Gratis lån af tablets.

Vi tilbyder cykeludlejning og bidrager til udvikling af lokale cykel- og vandreruter i København, bl.a. via havneringsnetværket.

Vi anviser vores gæster til at benytte offentlig transport.

Mindre ulighed

Danhostels kerneprodukt er trygge rammer til fællesskaber, der opfordrer til samvær, og vi huser dagligt et væld af nationaliteter, er handicapvenlige og børnevenlige. Her er plads til alle, og vi bestræber os på at behandle alle med samme respekt og service. Det gælder både gæster såvel som personale.

Bæredygtige byer og lokalsamfund

Vi samarbejder allerede med en række lokale virksomheder (bl.a. Luggagehero, Too Good To Go, DripDrop, m.fl. Vi etablerer løbende flere samarbejder med lokale aktører inden for oplevelser/attraktioner, handel, restauranter, transport osv.

Derudover bestræber vi os på at styrke den lokale historiefortælling og lokale attraktioner i nærheden, f.eks. via Gadens Stemmer med flere.

Ansvarligt forbrug og produktion

Vores affaldsbehandling har fokus på forebyggelse, reduktion,  genanvendelse og genindvinding.

Vi tilbyder genanvendelige plastflasker til vand. Vi benytter miljøvenlig linnedpakker i miljøvenlig emballage. Vi har udskiftet plastiksugerør til bæredygtigt alternativ og tilbyder paraplyer af 100% genanvendeligt materiale.

Klimaindsats

I køkkenet reducerer vi kødforbruget ved at tilbyde alternativer såsom salater, vegetariske retter, osv. Vi tilbyder også "bugs for breakfast", hvor man kan få stillet sulten med insekter.

Livet i havet

Vi vil afskaffe engangsplastik og reducere vores forbrug af plastik generelt, f.eks. er plastiksugerør afskaffet, og vi bruger økokuglepenne af kork og genanvendelige materialer.

Vi genanvender vores emballage fra vores linnedposer i samarbejde med vores leverandør DFD.

Livet på land

Hvor det har været muligt, er rengøringsmidler skiftet ud til mindre miljøbelastende midler. Flere produkter vil bliver skiftet løbende, så snart vi kan.

Vores gæster modtager generel information via det digitale værktøj Digital Guest. Dette tiltag sparer os for en del papir. 

I 2019 støttede vi initiativet "Plant et Træ", hvor vi købte og fik plantet 500 træer i Danmark.

Fred, retfærdighed og stærke institutioner

På Danhostel Copenhagen City er der plads til alle uanset køn, religion, handicap og etnisk baggrund, dette gælder for både ansatte og vores gæster.

En af vores kvaliteter er vores mangfoldighed blandt vores ansatte. Vi er bredt repræsenteret og til dato kan vi tælle op til 15 nationaliteter i vores stab.

Vores gæster består af folk fra hele verden, og her er både børne- og handicapvenligt.

Partnerskaber for handling

Vi støtter løbende initiativer og samarbejder, der styrker verdensmålene. Herunder har vi bl.a. været en del af diverse indsamlinger til Afrika, Kræftens Bekæmpelse, Julehjælpen, Parasport Danmark, støtte til Ukraine via Red Barnet, m.m., Plant et Træ, m.fl.

Vi er også med til at styrke samarbejdet på tværs af hele Danhostel organisationen samt styrker det lokale turismesamarbejde, bl.a. ved også at tage del i projekter med VisitDanmark og WonderfulCopenhagen.

Book her