Parker og Haver

Byen byder på et væld af smukke parker og naturområder, der er perfekte til hyggelige gåture og friluftsliv. Med smukke grønne områder, blomstrende blomsterbede og maleriske søer er disse parker ideelle til afslapning, picnics og naturoplevelser midt i byen.

De mange skjulte perler af rolige og smukke parker venter blot på at blive udforsket. Uanset årstid er disse parker altid et besøg værd.

Grønne områder

Natur

Legepladser

Picnic områder

Kongens Have

Københavns mest benyttede park, som ligger i centrum af København, hedder Kongens Have. Den åbnede første gang portene i starten af 17-tallet, som en have til Rosenborg Slot, som stadig ligger i haven. Kongens Have blev anlagt af Danmarks Kong Christian d. 4., som oprindeligt anlagde haven med det formål at skabe en urtehave til hoffet.

På Rosenborg Slot kan man se Dronningens Kronjuveler eller tage på en rundvisning. Lige bag Kongens Have ligger Københavns Botaniske have, hvor man – ganske gratis – kan gå en tur i flere af de super smukke væksthuse, som man finder i haven.

Her er både tropiske klimaer, ørkenklimaer, mange forskellige sommerfugle og en masse spændende planter at kigge på.


Foto: Thomas Rahbek


Afstand: 1,8 km
Cykel: Ca. 9 min.
Gå: Ca. 25 min.
Læs mere

Frederiksberg Have

Frederiksberg Have er en super flot park, der byder på en oase af ro og skønhed. Med sine velplejede græsplæner, hyggelige åer, gamle træer og smukke blomsterbede er haven et populært tilflugtssted for både lokale og turister.

Den historiske park er hjemsted for Frederiksberg Slot og er et fantastisk sted at slentre rundt, nyde naturen og slappe af væk fra byens travlhed. Haven byder også på charmerende søer, man kan sejle på, romantiske stier og velholdte haver, der skaber en stemning af fred og harmoni.

Besøgende kan desuden opleve den smukke arkitektur og historiske atmosfære, der gør Frederiksberg Have til et af Københavns mest attraktive parker.

Man må ikke grille i haven.


Foto: Slots- og Kulturstyrelsen


Afstand: 3,8 km
Cykel: Ca. 20 min.
Læs mere

Østre anlæg

Østre anlæg er en spændende eventyrlig have, hvor får naturen lov til at gro lidt mere frit og vildt.

Men Østre Anlæg er ikke blot en smuk park, men også et historisk vartegn i København. Den blev designet af landskabsarkitekten H.C. Scharling og blev oprindeligt anlagt som en del af byens befæstningssystem. Med tiden blev det omdannet til en offentlig park og har siden været et populært fristed for byens beboere og besøgende.

Parken, som ligger op til Statens Museum for Kunst, er kendt for sine velplejede grønne områder, elegante små stier gemte afkroge, bakket terræn og smukke søer, der skaber en atmosfære af ro og skønhed midt i storbyen. Udover sine naturskønne omgivelser rummer Østre Anlæg også historiske monumenter og kunstværker, der beriger oplevelsen af parken og giver et indblik i dens kulturelle betydning.

Her finder man i øvrigt også en bemandet legeplads.

Foto: Parkmuseerne, Statens Museum for Kunst


Afstand: 2,5 km
Cykel: Ca. 10 min.
Gå: Ca. 30 min.
Læs mere

Fælledparken

Fælledparken, der er Københavns største og mest besøgte park, ligger i bydelen Østerbro og omgiver ”Parken” – hjemmestadion for FC København, byens største fodboldhold. Fælledparken er beliggende på det område, der tidligere var en del af Københavns Volde, og dens historie går langt tilbage i tiden.

Den 58 hektar, eller 580.000 kvm store park blev oprindeligt bygget med formålet om at været ’folkets park’ og byder en bred vifte af aktiviteter og faciliteter for besøgende i alle aldre.
Med græsplæner, velplejede stier, søer, hundegårde og boldbaner, samt kulturelle begivenheder, koncerter og sportsarrangementer året rundt er parken meget populær og alsidig.

Rejser du med børn kan Fælledparken varmt anbefales. Om sommeren kan børn lege på parkens vandlegeplads med børnepool, vandlabyrinter, en regnsky og to store vandkanoner og der er flere store legepladser med trampoliner, tarzanbane, løbehjulsbane, trafiklegeplads mm.


Afstand: 3,7 km
Cykel: Ca. 15 min.
Læs mere
Book her