Råd, idéer og steder i København

Hos Danhostel Copenhagen City har vi samlet en række gode råd og tips til dig, som planlægger en tur til København, som allerede er på ferie i København eller nyder et weekendophold i hovedstaden.

Har I spørgsmål til Københavns mange muligheder, står vi selvfølgelig også altid til rådighed med svar i receptionen.

Turistattraktioner

Amalienborg Slot

Midt i centrum af bydelen Frederiksstaden ligger Amalienborg slot, der blev opført i 1750’erne og som i dag fungerer som Den kongelige families officielle hovedresidens. Amalienborg er et af de allermest besøgte turistattraktioner i Danmark, og slotsanlægget består af fire smukke palæer, der omkranser den offentlige slotsplads, hvor den Kongelige Livgarde står vagt døgnet rundt.
Læs mere

Bakken

Bakken, også kendt som "Dyrehavsbakken", er verdens ældste forlystelsespark. Beliggende i Dyrehaven nord for København har Bakken siden 1583 underholdt besøgende i over 400 år og tilbyder en unik kombination af tradition, historie og moderne forlystelser. Bakken er et populært udflugtsmål for både lokale og turister og især kendt for sin hyggelige og afslappede atmosfære, hvor besøgende kan nyde en dag fyldt med sjov og underholdning. Med over 33 kørende forlystelser og en friluftsscene med bl.a. musikalsk underholdning er Bakken garanti for, at hele familien får en skøn dag.
Læs mere

Christiania

Christiania er et helt unikt område i København, som igennem mange år har været en af Københavns mest besøgte turistattraktioner. Christiania er en selvudråbt fristad, der blev grundlagt i 1971 og har siden været kendt for Christianitternes alternative livsstil, kreative kultur, farverige huse og den åbenlyse hash-handel på stedet. Christiania er klart et besøg værd – ikke mindst fordi det har været et af de mest omdiskuterede steder i København de sidste 30 år.
Læs mere

Christiansborg

Christiansborg Slot er et imponerende slot beliggende midt i København og et historisk og politisk centrum, der har spillet en central rolle i landets historie gennem århundreder. I dag Christiansborg Slot huser både Folketinget, Statsministeriet og Højesteret, hvilket gør det til et vigtigt symbol på dansk politisk magt og demokrati. Udover sin politiske betydning tiltrækker Christiansborg også tusindvis af besøgende med sine pragtfulde sale, historiske udstillinger og spektakulære udsigt fra tårnene.
Læs mere

Kanalrundfart

I København er det muligt at tage på sightseeing rundt i byens kanaler på guidede bådture året rundt. Oplev København fra vandsiden med en charmerende kanalrundfart og nyd udsigten til nogle af byens største seværdigheder og historiske bygninger. I København kan man tage kanalrundfarter med selskaberne Stromma og Nettobådene, begge med afgange fra Nyhavn og Ved Stranden og guides på både dansk og engelsk. Om sommeren sejles der i åbne både, mens vinterhalvåret byder på overdækkede og opvarmede både.
Læs mere

Rundetårn

Rundetårn er med sin unikke arkitektur og historiske betydning blevet en af byens mest besøgte seværdigheder. Det blev bygget i 1642 af Kong Christian IV som et astronomisk observatorium og er i dag Europas ældste fungerende observatorium. Rundetårn er en del af Trinitatis-komplekset, der består af Trinitatis Kirken, som støder op til tårnet, Universitetsbiblioteket på etagen over kirken og observatoriet i toppen af tårnet.
Læs mere

Tivoli

Tivoli, en ikonisk forlystelsespark, byder besøgende velkommen til et eventyrligt univers med forlystelser, farverige haver, kulinariske lækkerier og kulturelle perler. Med mere end 180 års erfaring har Tivoli skabt magiske oplevelser for folk i alle aldre og fra hele verden. Den smukke have kombinerer nostalgisk charme og moderne underholdning og udgør en klassisk forlystelsespark med elegant havearkitektur. Det koster entré pris at besøge Tivoli, samt et turpas, hvis man også ønsker at prøve forlystelserne.
Læs mere

Vor Frelsers Kirke

Besøg Vor Frelsers Kirke, en historisk og imponerende barokkirke beliggende i det charmerende Christianshavn i København. Kirken er berømt for sit karakteristiske 90 meters høje spir, der pryder Københavns skyline med sin snoede form og som man kan komme helt op i toppen af. Hvis man altså tør...
Læs mere

Zoologisk Have

Besøg Zoologisk Have, bedre kendt som ”Zoo” på Frederiksberg! Den 150 år gamle er en oase midt i byen, hvor du kan træde ind i en verden af dyreliv og eventyr og opleve alverdens dyr på tætteste hold i fantastiske omgivelser. Zoologisk Have, som blev grundlagt i 1859, er ikke blot et sted for underholdning, men også et vigtigt center for naturbevarelse, forskning og uddannelse. Med fascinerende dyr fra hele kloden, lige fra majestætiske elefanter til nysgerrige aber tilbyder vores zoo en unik mulighed for at fordybe sig i naturens mangfoldighed og skønhed. Gør dig klar til en dag fyldt med spænding, læring og uforglemmelige øjeblikke sammen med venner og familie.
Læs mere

Vand og natur

Botanisk Have

Botanisk Have er en del af Statens Naturhistoriske Museum ved Københavns Universitet og rummer Danmarks største samling af levende planter samt præserverede planter i herbariet. Den smukke have er et grønt paradis midt i byen, hvor besøgende kan opleve enestående samlinger af planter fra hele verden. Uanset om man er naturforsker, planteentusiast eller blot en person, der sætter pris på naturens skønhed, er Botanisk Have et besøg værd. Det er en unik destination, der forbinder mennesker med naturen og inspirerer til bevarelse og forståelse af vores naturarv.
Læs mere

Dyrehaven

Med sine grønne skove, åbne enge og majestætiske hjorte er Dyrehaven i Klampenborg et populært udflugtsmål for både lokale og turister, der ønsker at nyde naturen og komme tæt på dyrelivet.
Læs mere

GoBoat

Oplev København fra vandet med GoBoat - en unik måde at udforske byens kanaler og havne på. Tag en sejltur i en GoBoat og være egen kaptajn i Københavns kanaler. ag styringen selv og se byens seværdigheder fra en helt ny vinkel.
Læs mere

Havnebade og strand

Som kystby, samt en by med mange kanaler, byder København både på skønne strande og havnebade, og der er dermed rig mulighed for at få en dukkert eller nyde solen på stranden i København. Herunder findes en liste over de mest børnevenlige strande og havnebade i København.
Læs mere

Operahaven

Besøg Operaparken - en moderne romantisk oase midt i Københavns Havn. Operaparken ligger klods op af Operaen og byder på en magisk blanding af natur, kunst og rekreation, hvor besøgende kan nyde en enestående oplevelse af skønhed og fred midt i storbyens pulserende liv. Dyk ned i denne fortryllende park og udforske de 6 forskellige haver du finder i parken.
Læs mere

Parker

Byen byder på et væld af smukke parker og naturområder, der er perfekte til hyggelige gåture og friluftsliv. Med smukke grønne områder, blomstrende blomsterbede og maleriske søer er disse parker ideelle til afslapning, picnics og naturoplevelser midt i byen. De mange skjulte perler af rolige og smukke parker venter blot på at blive udforsket. Uanset årstid er disse parker altid et besøg værd.
Læs mere

Skatepark

København er hjemsted for flere gratis skateparker, der tiltrækker skatere i alle aldre og niveauer. Disse skateparker tilbyder et sikkert og sjovt miljø for skatere at øve deres færdigheder og udforske nye tricks. Her er nogle af de mest populære gratis skateparker, som er åbne for offentligheden året rundt samt populære mødesteder for skatere.
Læs mere

Søerne

Søerne udgør en ikonisk del af Københavns bykerne og består af en række kunstigt anlagte søer, der strækker sig fra Vesterbro tværs gennem indre by til Østerbro. Disse søer udgør en central del af byens landskab og tiltrækker både lokale og besøgende med deres smukke omgivelser og rekreative muligheder.
Læs mere

Museer

BLOX

BLOX et dynamisk kulturelt center beliggende ved havnefronten, 5 minutters gang fra hostel. Med sin innovative og moderne arkitektur tilbyder BLOX en spændende blanding af udstillingsrum, arbejdslokaler, boliger og offentlige pladser. Dette arkitektoniske mesterværk er ikke kun et sted for arkitektur- og designentusiaster, men også et levende samlingspunkt for byens borgere og besøgende. I BLOX finder du bl.a. Dansk Arkitektur Center, Dansk Design Center, SATS, legepladser samt hyggelige cafeer.
Læs mere

Den Blå Planet

Tag på en magisk verden af undervandsoplevelser for hele familien og dyk ned i en verden af forunderlige havdyr og fascinerende undervandsoplevelser i Den Blå Planet, Nordeuropas største akvarium! Kom helt tæt på imponerende akvarier, fyldt med farverige tropiske fisk, majestætiske hajer, elegante rokker, nuttede oddere og mystiske havfruer.
Læs mere

Frilandsmuseet

Tag på en rejse gennem tid og sted på Frilandsmuseet, et unikt udendørs museum beliggende uden for København. Frilandsmuseet er en unik skat gemt i det åbne landskab uden for København, der transporterer besøgende tilbage i tiden til det danske landsbyliv gennem århundreder. Dette levende museum er en hyldest til den danske kulturarv og historie, hvor autentiske gamle bygninger, gårde og interiører genskaber det danske landsbyliv gennem århundrederne. På Frilandsmuseet kan du træde ind i fortiden og opleve, hvordan livet var på landet i gamle dage, og opdage de mange facetter af Danmarks landlige historie. Der sker altid en masse sjove events for både store og små og især i ferierne er der skruet helt op for børnevenlige aktiviteter og arrangementer.
Læs mere

Glyptoteket

Tag med på en fortryllende rejse gennem kunstens vidunderlige verden på Glyptoteket i hjertet af København! Oplev en skatkiste af kunst og kultur i et unikt museum, der byder på en inspirerende blanding af antikke skulpturer, malerier og eksotiske planter i en fantastisk arkitektonisk ramme. Glyptoteket er en perle blandt Københavns kulturelle seværdigheder og tilbyder en uforglemmelig oplevelse for både kunstelskere og nysgerrige sjæle. Glyptoteket henvender sig til alle aldre og inviterer besøgende til at udforske en verden af kunstnerisk skønhed og historisk betydning. Uanset om man er kunstkender eller nybegynder, vil man blive fascineret af museets imponerende samling og stemningsfulde atmosfære, der indbyder til refleksion og fordybelse.
Læs mere

Nationalmuseet

For de historieinteresserede kan Nationalmuseet anbefales. Nationalmuseet i København er Danmarks største kulturhistoriske museum og et af de mest betydningsfulde. Museet byder på en fascinerende rejse gennem Danmarks historie og kultur, og giver et godt indblik i, hvordan Danmarkshistorien har udspillet sig de sidste 300 år.
Læs mere

Planetarium

Besøg Planetarium på Vesterbro og kom helt tæt på stjernerne og universets uendelige mysterier. Planetarium er et af Danmarks mest populære kultur- og videnskabscentre, der tilbyder en række spændende og interaktive oplevelser for hele familien. På Planetarium kan besøgende opleve en verden af astronomi, rumforskning og naturvidenskab gennem en række imponerende udstillinger, live shows og filmoplevelser. Opdag en forunderlig verden af astronomi og rumeventyr midt i hjertet af byen og bliv fortryllet
Læs mere

Aktiv ferie

Bowling

Mangler du inspiration til en familieaktivitet eller en sjov aften med venner, så er bowling et godt bud. Om du er erfaren eller ej, kan en omgang bowling helt sikkert give et godt grin og få pulsen op. Her får du to forslag til bowlingsteder tæt på Danhostel City.
Læs mere

Copenhill

På toppen af forbrændingsanlægget på Amager finder du CopenHill. En kort tur fra Københavns centrum kan du både stå på ski, snowboarde, kælke, løbe, hike og klatre. Dette unikke rekreative område kombinerer sport, natur og bæredygtighed på en spektakulær måde.
Læs mere

Cykelture

København er kendt for sine mange cyklister. Københavnerne elsker at cykle, så besøger du byen vil du helt sikkert se mennesker i alle aldre komme vidt omkring på de to hjul. Cykling er nemlig en genial måde at opleve København på. Med de mange cykelstier kan du hurtigt komme fra A til B og samtidig nyde de mange unikke områder København byder på. Nedenfor kan du få inspiration til forskellige cykelruter i København:
Læs mere

Kajak

København kendetegnes ved byens havneområder. Her bliver både sejlet, svømmet og badet. Ønsker du at opleve byen samtidig med at være aktiv, så er kajak eller SUP måske noget for dig. Her kan du nyde solskinnet på dansk havvand og slippe for trafik og tumult. Vær opmærksom på, at udlejning af kajak og SUP kræver svømmefærdigheder.
Læs mere

Klatrevæg/x-jump/legeland

Mangler du inspiration til aktiviteter for der byder på sjov og lej samtidig med at man får bevæget sig? Her har vi samlet nogle forslag til aktiviteter for både børn og voksne og af forskellig sværhedsgrad:
Læs mere

Løberuter

Besøger du København vil du med stor sikkerhed møde op til flere løbere på din vej. Selvom der er gang i byens gader, er det nemlig trygt og nemt at begive sig ud på en løbetur i København. København er også kendt for deres årlige Copenhagen Marathon og halvmaratonen CPH Half, hvor der er mulighed for at løbe i de københavnske gader. En begivenhed der bringer løbere fra nær og fjern til en stor løbefest. Som turist er den en fantastisk måde at opleve byen på, og gør det nemt se de mange flotte og unikke områder, som København har at byde på.
Læs mere

Svømmehaller

Vil du svømme baner i bassinet, hoppe fra vipper eller slappe af i et varmt bassin? Om det er alene eller med familien, så byder København på flere fantastiske svømmehaller. Her kan du finde forslag til svømmehaller du kan besøge, når du er i København.
Læs mere

Guidede ture

StoryHunt (Know your bro)

Gå på opdagelse i Københavns fascinerende historie og kulturelle arv med Storyhunt! Dette innovative og interaktive spil giver dig mulighed for at udforske byens mest ikoniske steder, løse mysterier og opdage skjulte perler, alt imens du lærer om byens historie og kultur. Storyhunt er den perfekte aktivitet for både lokale og besøgende, der ønsker at opleve København på en sjov og spændende måde. Storyhunt henvender sig til alle, der elsker eventyr og ønsker at udforske byen på en anderledes måde. Uanset om du er alene, med venner eller familie, vil du blive engageret og underholdt af de spændende udfordringer og historier, der venter på dig.
Læs mere

Copenhagen Free Walking Tours

Copenhagen Free Walking Tours gør det muligt at deltage i guidede ture gratis. Deres lokale guider har mange års erfaring og lader sig ikke stoppe af det, til tider ustabile, danske vejr. Hvis du ønsker, kan du vælge at give drikkepenge til sidst på turen, og dermed hjælpe med at holde konceptet i live. Du kan vælge mellem tre forskellige ruter, hvor du bl.a. kan se Amalienborg, Vor Frelsers Kirke, Rundetårn, Rosenborg Slot og Torvehallerne. Vil du hellere se Københavns natteliv, tilbyder Copenhagen Free Walking Tours også Pub Crawl.
Læs mere

Gadens Stemmer

Tag med på en fascinerende og unik byvandring gennem et af Københavns mere udfordrende miljøer og oplev byens bagside på tætteste hold med Gadens Stemmer. Gadens Stemmer er et socialt projekt i København, der tilbyder byvandringer ledet af personer med erfaringer fra livet på gaden. Disse guider deler deres personlige historier og giver deltagerne et nært indblik i byens bagside og de udfordringer, som nogle mennesker møder i samfundet.
Læs mere

Shopping

Strøget

Tag på shoppingtur på Strøget - Københavns største shopping gade. Her venter en dag fyldt med livlige gader, trendy butikker og historiske seværdigheder, der vil fortrylle dine sanser og efterlade dig med uforglemmelige minder. Strøget er en ikonisk del af Københavns bybillede og et must-visit for enhver besøgende i byen.
Læs mere

Shopping centre

Trænger du til en dag med shopping, underholdning og gastronomiske oplevelser? Så tag på opdagelse i Københavns spændende shoppingcentre, hvor du finder alt, hvad hjertet begærer under ét tag! Uanset om du er på jagt efter de nyeste modetrends, elektronik, legetøj eller lækre delikatesser, er der et shoppingcenter i København, der opfylder dine behov og ønsker. Shoppingcentrene i København henvender sig til alle aldre og tilbyder en mangfoldighed af butikker, restauranter og underholdningsmuligheder. Fra de store internationale kæder til små lokale specialbutikker vil du finde et væld af spændende produkter og varer, der appellerer til enhver smag og stil. Uanset om du er på udkig efter luksuriøse mærkevarer eller budgetvenlige tilbud, er der noget for enhver i Københavns shoppingcentre.
Læs mere

Spisesteder og barliv

Streetfood

København byder på en uovertruffen oplevelse af street food og kulinariske eventyr. Både Broens Gadekøkken og Reffen Copenhagen Street Food er to unikke og populære maddestinationer som er skal opleves i København.
Læs mere

Barliv

København har et dynamisk natteliv og spændende barliv, der tiltrækker både lokale og besøgende. Med et væld af barer, klubber og værtshuse er der noget for enhver smag. I byens centrum og områder som Kødbyen og Nørrebro finder man trendy barer og klubber med forskellige musikgenrer. For en mere afslappet aften er der hyggelige værtshuse og pubber rundt om i byen. Havnefronten er perfekt til drinks med udsigt på varme sommeraftener. Uanset om du foretrækker sofistikerede cocktailbarer, trendy natklubber eller hyggelige værtshuse, har København et livligt og varieret natteliv med uforglemmelige oplevelser. Lidt uden for byen, på Reffen ved Refshaleøen er der også mange muligheder for hippe barer og restauranter. Her er en guide til barer og diskoteker i København, der byder på en bred vifte af stemninger og oplevelser:
Læs mere

Spisesteder

Alt efter hvilken bydel, du befinder dig i, varierer priserne, udvalget og kvaliteten af gastronomien. Én ting er dog sikkert – i København finder du noget for enhver smag. Fra afslappede burgerbarer og smukke sushisteder til Michelin-restauranter og specialiserede nichecaféer, byen er hjemsted for en kulinarisk mangfoldighed. Det københavnske caféliv summer altid af aktivitet, hvor både studerende, familier og par nyder selskab og lækker mad. Udover det store udvalg af restauranter og caféer må du ikke gå glip af Københavns streetfood-kultur, som de seneste år er blevet ekstremt populær.
Læs mere

Børnevenlige steder

Experimentarium

Dyk ned i videnskabens forunderlige verden på Experimentarium i Hellerup! Her venter en dag fyldt med sjov og læring for hele familien. Experimentarium er en interaktiv oplevelsespark fyldt med spændende udstillinger og aktiviteter, der vil vække din nysgerrighed og udfordre dine sanser. Det er Danmarks science center, hvor man kan udforske verden gennem naturvidenskab og teknologi på en sjov og anderledes måde. Experimentarium henvender sig til alle aldre og tilbyder en spændende blanding af udforskning, læring og sjov. Uanset om man er barn eller voksen, vil man blive underholdt og inspireret af de mange interaktive udstillinger og aktiviteter, der alle er designet til at vække nysgerrighed og fascination for videnskabens verden.
Læs mere

Fælledparkens legepladser

Mangler du inspiration til legepladser for børnene, så er Fælledparken et godt bud. Her er der nemlig flere forskellige legepladser med lidt til enhver smag.
Læs mere

Legeland

Mangler du inspiration til en aktivitet for børn, så er legeland et godt bud. I et legeland er der fyldt med underholdende aktiviteter der ligger op til sjov og leg.
Læs mere

Valby naturlegeplads

Valby Naturlegeplads er en, 20.000 m2 stor, bemandet legeplads med mulighed for en masse aktiviteter, hvor der er plads til alle. En rigtig god mulighed for at tage børnene med på tur, hvor de kan få brændt lidt krudt af i den friske luft, og samtidig opleve Københavns største naturlegeplads.
Læs mere

Råd, idéer og steder i København

Vores guides er lavet af to københavnere og repræsenterer både de større, kendte seværdigheder i København, men indeholder også en række rigtig gode insidertips til byen. Der er både forslag til ture i bydele, gode spisesteder eller aktive oplevelser for børn og voksne.

Attraktioner og seværdigheder

Overordnet set er det brugbart at vide, at København er delt op i fem større bydele: Indre by/centrum, Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg og Vesterbro. I de fem bydele ligger forskellige attraktioner og seværdigheder, som kan gøre jeres ferie i København til en uforglemmelig oplevelse. 

I centrum af København finder man de fleste af Københavns attraktioner som f.eks.: fristaden Christiania, Amalienborg (hvor Dronningen bor) og også Københavns største shoppinggade, "Strøget", som byder på ca. 1,1 km shopping i alle prisklasser.

På Nørrebro og Vesterbro er der masser af studerende, hipsters og caféer og de lidt mindre nichebutikker og restauranter samt en masse forskellig slags kulturer. I forhold til at spise ude og gå i byen/besøge barer mv. er det som hovedregel billigst at opholde sig på Nørrebro og Vesterbro end de andre kvarterer i København. På Vesterbro finder du bl.a. Tycho Brahes Planetarium og desuden Danhostel Copenhagen City.

Østerbro og Frederiksberg er begge kendte som de lidt mere ”mondæne” kvarterer i København – her bor naturligvis også mange unge, men områderne har også mange familier, og det er som oftest lidt dyrere at gå ud at spise/gå på bar i disse to områder. På Frederiksberg finder du desuden bl.a. Københavns Zoo.

Der findes et hav af seværdigheder, og på en weekend i København kan man nå at opleve mange forskellige ting. Blandt de mest kendte attraktioner er bl.a. Tivoli, Den Lille Havfrue, Rundetårn og Kanalbådene, som byder på en smuk og afslappende kanalrundfart. Køber man et Copenhagen Card, kan man opnå gode rabatter ved besøg på bestemte attraktioner.

Ferie i København

Planlægger i en ferietur til København og har endnu ikke booket jeres ophold, så se vores tilbud på ophold hos Danhostel Copenhagen City.

 

Gasolin 05 23 AC 3

Gastronomi

Alt efter hvilken bydel, som du/I befinder jer i, er priserne, udvalget og kvaliteten af den præsenterede gastronomi forskellig.

Én ting er dog sikkert – i København finder du noget for enhver smag. Du kan finde alt fra afslappede burgerbarer og smukke sushisteder til Michelin restauranter og specialiserede niche cafeér. 

Der er altid gang i det Københavnske caféliv, hvor både studerende, familier og par nyder selskab og lækker mad.

Udover et hav af lækre restauranter og caféer, må du ikke gå glip af den københavnske streetfood kultur, som i de seneste år er blevet ekstrem populær. 

Du kan læse mere om vores anbefalinger til gode spisesteder ovenfor under punktet ”spisesteder”.

Spisesteder og Barliv Streetfood
CPH Hostel Jun16 253

Sådan kommer du rundt

I København har du rig mulighed for at benytte metro, S-togs net eller en af de mange busser, som kører i byen.

Mange københavnere vælger at cykle omkring, og som turist er der også mange muligheder for at leje cykler – bl.a. hos os.

Er du på udkig efter en billig ferie i København, og vil du især gerne spare penge på transport rundt i byen, kan du med fordel overveje at købe et Copenhagen Card.

Et Copenhagen Card giver ikke kun adgang til et hav af seværdigheder – det giver samtidig adgang til gratis offentlig transport – uanset zone, billetpris og rejselængde. Kortet er altså en glimrende mulighed for at nyde en ferie i hovedstaden og spare penge på både entré og transport, og desuden giver kortet også rabatter til f.eks. en række restauranter.

Du kan købe et Copenhagen Card i vores reception.

Lej en cykel - læs mere her Læs mere om Copenhagen Card
Book her