Christiansborg Slot

Christiansborg Slot er et imponerende slot beliggende midt i København og et historisk og politisk centrum, der har spillet en central rolle i landets historie gennem århundreder.

I dag Christiansborg Slot huser både Folketinget, Statsministeriet og Højesteret, hvilket gør det til et vigtigt symbol på dansk politisk magt og demokrati. Udover sin politiske betydning tiltrækker Christiansborg også tusindvis af besøgende med sine pragtfulde sale, historiske udstillinger og spektakulære udsigt fra tårnene.
Åbent: Hver dag
Åbningstider: Se hjemmeside
Pris: 0 - 175 kr.
Afstand fra os: 1 km
14 minutters gang
5 minutter på cykel
Tronsalen I De Kongelige Repræsentationslokaler MG 8464 (1)

Foto: Nationalmuseet

Et symbol på dansk magt

Christiansborg Slot er et historisk sted, som i dag huser repræsentanter for alle tre statsmagter: Folketinget, Statsministeriet og Højesteretten

Det er et historisk og politisk centrum, der har spillet en central rolle i landets historie gennem århundreder. Oprindeligt opført i det 12. århundrede har slottet gennemgået mange ombygninger og restaureringer. 

Slottet er også tilknyttet til Kongehuset. Det var på Christiansborg, at Frederik 7. den 5. juni 1849 underskrev Danmarks første grundlov, og på slotspladsen foran Christiansborg ses en rytterstatue af Frederik 7. som et symbol på netop denne historiske begivenhed.

Det er også fra Christiansborg, at Danmarks regenter bliver proklameret af den siddende statsminister ved tronskifte. Med mere end 800 års historie rummer Christiansborg Slot utallige fortællinger og minder. Det er et sted, hvor Danmarks kulturarv og politiske arv mødes og fortæller en fascinerende historie om landets udvikling gennem århundrederne.

 

Foto: Christiansborg Slot

Book her