Amalienborg Slot

Midt i centrum af bydelen Frederiksstaden ligger Amalienborg slot, der blev opført i 1750’erne og som i dag fungerer som Den kongelige families officielle hovedresidens.

Amalienborg er et af de allermest besøgte turistattraktioner i Danmark, og slotsanlægget består af fire smukke palæer, der omkranser den offentlige slotsplads, hvor den Kongelige Livgarde står vagt døgnet rundt.
Åbent: Hele året
Åbningstider: Se hjemmeside
Priser: 0 - 150 kr.
Afstand fra os: 2,2 km
30 minutters gang
8 minutter på cykel
Amalienborg Jens Ole Jacobsen 1877 50

Foto: Jens Ole Jacobsen / Kongernes Samling

En royal oplevelse

Oprindeligt var stedet for Amalienborg besat af det lille lystslot Sophie Amalienborg, der brændte ned i 1689. I 1749 blev Frederiksstaden grundlagt som en ny bydel, med Amalienborg som dens hjerte. De fire næsten identiske palæer blev oprindeligt bygget som private boliger til adelsfamilier, men efter Christiansborg Slots brand i 1794 blev palæerne overtaget af kongefamilien og har fungeret som kongelig permanent residens lige siden.

På slotspladsen står også rytterstatuen af Frederik den 5., som mange turister ynder at tage billeder af, og det er på denne plads, at tusindvis af danskere er samlet for at fejre kongehusets store mærkedage og være med, når den kongelige familie træder ud på Amalienborgs balkoner.

Læs mere
Garder Foran Christian Viiis Palæ. Peter Nørby Kongernes Samling

Foto: Peter Nørby / Kongernes Samling

Det kan du opleve, når du besøger Amalienborg

Amalienborg er ikke det eneste, der trækker masser af turister til. Den Kongelige Livgarde, som står vagt ude på pladsen, er også en stor seværdighed. 

Hver dag kl. 12 kan besøgende opleve Den Kongelige Livgardes vagtskifte, en tradition siden 1794. Vagtskiftet, der varer ca. 45 minutter, tiltrækker tusindvis af tilskuere og er en hyldest til den kongelige arv og militære traditioner.

Derudover er Amalienborg Museet åbent for alle, som vil ind og se nærmere på Christian 10.s arbejdsværelse, Fabergékammeret og gallasalen, som stadig bruges af kongefamilien ved særlige lejligheder. 

Bemærk, at det koster entré til Amalienborg Museum. 

Efter en dag med kongelig sightseeing er Amaliehaven det perfekte sted at slappe af. Beliggende mellem Amalienborg og havnefronten, tilbyder haven en smuk grøn oase med blomster, springvand og betagende udsigt over Københavns Havn.

Besøg Amalienborg Slot og dyk ned i en verden af kongelig kultur, historie og skønhed midt i Københavns pulserende atmosfære.

Læs mere

Amalienborgs fire palæer hedder:


Frederik VIII's Palæ

Den kongelige families officielle residens.

Christian VII's Palæ

Gæstebolig for Prins Joachim og hans familie, samt for prinsesse Benedicte, når de er på besøg, og huser Amalienborg Museet, der er åbent for alle.

Christian VIII's Palæ

Palæet bliver blandt andet benyttet til offentlige rundvisninger og det årlige royale nytårskur- og taffel

Christian IX's Palæ

Dronning Margrethes residens.

Book her