Rundetårn

Rundetårn er med sin unikke arkitektur og historiske betydning blevet en af byens mest besøgte seværdigheder. Det blev bygget i 1642 af Kong Christian IV som et astronomisk observatorium og er i dag Europas ældste fungerende observatorium.

Rundetårn er en del af Trinitatis-komplekset, der består af Trinitatis Kirken, som støder op til tårnet, Universitetsbiblioteket på etagen over kirken og observatoriet i toppen af tårnet.
Åbent: Hele året
Åbningstider: Se hjemmeside
Priser: 10-40 kr.
Afstand fra os: 1,6 km
22 minutters gang
7 minutter på cykel
2884967D 96B1 4969 Adaf Eba76d96405b

Foto: Rundetaarn

Et ikonisk landemærke

Det flotte tårn på et af Københavns ældste handelsstrøg fungerede oprindeligt som observatorium, men i dag har astronomerne for længst forladt tårnet men i dag bliver observatoriet stadig flittigt brugt af amatørastronomer, som benytter tårnet til at kigge på stjerner i og tårnets mange gæster, der bliver betaget af den fantastiske udsigt ud over København.

Med sine 35 meter rejser Rundetårn sig majestætisk over Købmagergade og tilbyder besøgende en unik oplevelse. Sneglegangen, der snor sig 7½ gang om tårnets hule kerne, fører hele vejen til tårnets top. Halvvejs oppe i Rundetårn er der adgang til Bibliotekssalen, som byder på skiftende udstillinger og kulturelle arrangementer samt mulighed for at købe kaffe og souvenirs. Fra toppen af tårnet åbner sig en charmerende udsigt over København, hvor man kan nyde synet af byens tage og seværdigheder eller besøge det lille observatorium i midten.

Rundetårn er en del af Københavns rige historie og er et symbol på byens evne til at forene fortidens storhed med nutidens innovation. Rundetårn står ikke blot som et imponerende bygningsværk, men som et symbol på Københavns historie og kulturelle arv, der fortsat tiltrækker besøgende fra hele verden.

 

Foto: Rundetaarn

Book her