Løberuter

Besøger du København vil du med stor sikkerhed møde op til flere løbere på din vej. Selvom der er gang i byens gader, er det nemlig trygt og nemt at begive sig ud på en løbetur i København. København er også kendt for deres årlige Copenhagen Marathon og halvmaratonen CPH Half, hvor der er mulighed for at løbe i de københavnske gader.

En begivenhed der bringer løbere fra nær og fjern til en stor løbefest. Som turist er den en fantastisk måde at opleve byen på, og gør det nemt se de mange flotte og unikke områder, som København har at byde på.
Løb, Søerne (Martin Auchenberg)

Søerne

Knap 1,5 km fra Danhostel City finder du Sankt Jørgens sø, den første ud af tre søer også kendt som ”Søerne”.

Her kan man nemt løbe på grusstien, der omringer alle tre søer, i selskab med søernes dyreliv, såsom svaner og ænder.

Det gode ved denne rute er, at distancen kan tilpasses.

Turen rundt om alle søer er lidt over 6 km, men ønsker du en kortere løbetur, kan du i stedet krydse en af de fire broer.

Læs mere
Løb, Amager Fælled (Visitcopenhagen)

Amager Fælled – den grønne rute

Krydser du Langebro og løber langs det hyggelige Islands Brygge, kan du hurtigt kommer hen til Amager Fælled.

Et stort og fint naturområde hvor du kan nyde de grønne omgivelser og den friske luft.

Amager Fælled har et stisystem der går på kryds og tværs af området, og du kan dermed nemt tilpasse ruten til den ønskede distance.

Løb, Amager Strandpark (Daniel Rasmussen)

Amager Strandpark

Er du ude på en lidt længere løbetur, eller er frisk på at bruge cyklen eller offentligt transport, er Amager Strandpark et dejligt sted at løbe.

Vil du helt tæt på vandet og den friske havduft er den rute perfekt til dig. Her kan du løbe på strandens betonstier, hvis du ikke har lyst til at løbe i sand og på grus.

Hvis det skulle friste, kan det anbefales at slutte af med en dukkert i Øresund.

Læs mere
Løb, Frederiksberg Have (Daniel Rasmussen)

Frederiksberg Have

Frederiksberg Have ligger længere væk en de ovennævnte ruter, men ikke desto mindre ligeså egnet til en god løbetur.

Frederiksberg Have er en park der skiller sig ud med sit æstetiske udseende. Her kan du løbe i smukke og grønne omgivelser midt i København.

Er du frisk på en længere tur kan du samtidig besøge Søndermarken, som ligger lige på den anden side af Frederiksberg Slot og Roskildevej.

Foto: Lasse Olsson / CPH Half

Officielle løb

I København er der mange løb, man kan tilmelde sig henover året, men størst er dog Copenhagen Marathon og CPH Half.

Copenhagen Marathon

I foråret, omkring starten af maj, afholdes det årlige Copenhagen Marathon, der trækker tusindvis af løbere og tilskuere til hovedstaden for at deltage i Københavns største løbefest.

Kom med og oplev den fede stemning, når København går sammen om at heppe på de 15.000 løbere, der skal gennemføre distancen på 42.195 km igennem Københavns bydele.

CPH Half

I efteråret, omkring slutningen af september, afvikles Copenhagen Half Marathon, hvor 27.000 entusiastiske løbere skal gennemføre distancen på 21.0975 km gennem Københavns gader. Også denne dag forvandles byen til én fælles gadefest, hvor der langs hele ruten vil være musik, højt humør og underholdningsposter, så både løbere og de mange tilskuere, der hepper og støtter, får en fornøjelig dag.

 

Foto: Lasse Olsson / CPH Half 2023 

Book her