Vor Frelsers Kirke

Besøg Vor Frelsers Kirke, en historisk og imponerende barokkirke beliggende i det charmerende Christianshavn i København. Kirken er berømt for sit karakteristiske 90 meters høje spir, der pryder Københavns skyline med sin snoede form og som man kan komme helt op i toppen af.

Hvis man altså tør...
Åbent: Se hjemmeside
Åbningstider: Se hjemmeside
Pris: 20 - 100 kr.
Afstand fra os: 1,4 km
20 minutters gang
6 minutter på cykel
Vor Frelsers Kirke 1(Daniel Rasmussen)

Foto: Daniel Rasmussen

Trappen op til skyerne

Grundstenen til kirken blev nedlagt i 1682, og den storslåede indvielse af det ikoniske spir fandt sted i 1752 af Frederik 5.

Dette spir, hvis ydre er dekoreret med en snoet trappe rejser sig stolt 90 meter over byen og har været et symbol på Københavns skyline gennem århundreder. Besøgende kan bestige de 400 trin, hvoraf de 150 trin er på ydersiden og nyde en enestående panorama udsigt over byen. Indvendigt byder kirken på en imponerende indretning med overdådige udsmykninger og detaljeret snedkerarbejde.

Kirken rummer også en række smukke freskomalerier, en imponerende orgelfacade samt smukke dekorative elefanter, symboler på Danmarks fornemste orden, Elefantordenen.

Vor Frelsers Kirke er ikke blot et religiøst sted, men også et kulturelt og historisk ikon, der tiltrækker besøgende fra hele verden med sin enestående arkitektur og fascinerende historie.

Gør dig klar til at opleve historie og skønhed på Vor Frelsers Kirke. 

 

Foto: Daniel Rasmussen

Book her