Tips og ture for grupper

Er du ved at planlægge en gruppetur til København og søger inspiration til aktiviteter, der kombinerer læring, kultur og oplevelser?

Vi har samlet en række spændende og budgetvenlige forslag, henvendt til skoleklasser og uddannelsesgrupper. Uanset om I er interesserede i historiske rundvisninger, kunstneriske udfoldelser eller sociale projekter, kan I finde ideer, der passer perfekt til jeres tur.

Oplev Københavns rige kulturarv og styrk jeres faglige forståelse på en engagerende og interaktiv måde.

Gruppebooking - Over 20 personer

Åbent Mandage-fredage kl. 8:00-16:00

For alle henvendelser, venligst send os en e-mail på gb@cphhostel.dk.

Vi foretager ikke bookinger eller ændringer over telefonen.

Foto: Marc Skafte Vaabengaard

Gratis oplevelser i København

Skal du med en gruppe på udflugt til København og har et stramt budget, er der heldigvis mange museer og kulturelle institutioner, der tilbyder gratis adgang for uddannelsesinstitutioner.

Her er et udvalg af steder, der tilbyder skoleklasser gratis adgang for både elever og lærere, hvis de vil gå rundt på egen hånd:

Arbejdermuseet, ARKEN, Christiansborg Slot, Folketinget, Frihedsmuseet, FN-forbundet, Glyptoteket, Jødisk Informationscenter, Klunkehjemmet, Krigsmuseet, Københavns Museum, Musikmuseet, Nationalmuseet, Statens Museum for Kunst og Thorvaldsens Museum.

Det skal dog bemærkes, at det er vigtigt at booke plads på forhånd, og at mange af disse steder også tilbyder betalte undervisningsforløb, hvis man har interesse for det.

Museer

Foto: FN Byen

FN Byen - YOUNG

Giv dine elever en engagerende og lærerig introduktion til FN's Verdensmål med FN Byens skoletjeneste, YOUNG – helt gratis.

YOUNG tilbyder undervisning til elever i både grundskolen og på ungdomsuddannelserne, hvor de dykker ned i emner som bæredygtig udvikling og internationalt samarbejde.

Det gratis besøg giver eleverne en forståelse af FN og de 17 Verdensmål gennem spændende temaer og aktiviteter. Gennem spil og refleksionsøvelser bliver eleverne inspireret til at tænke som verdensborgere.

Undervisningen inkluderer en rundtur i FN Byen og en aktivitet, som gør det valgte globale emne mere håndgribeligt.

Få besøg af YOUNG i din klasse

Planlægger din kommune, skole eller forening et tema om Verdensmålene?

Som en del af vores bestræbelser på at nå ud til så mange elever som muligt i hele landet tilbyder YOUNG at komme ud og undervise på skoler, biblioteker, sommercamps og lignende steder uden for Københavnsområdet – cirka en gang om måneden. Vi afholder oplæg og workshops, der gør de globale emner levende og relevante for eleverne.

Det er gratis at få besøg af YOUNG.

Læs mere

Skoletjenesten

Vil du gerne tage undervisningen ud i eksterne læringsmiljøer?
Skoletjenesten er et nationalt videnscenter for eksterne læringsmiljøer, der udvikler og deler viden om undervisning med kulturinstitutioner, kommuner, uddannelsesinstitutioner og andre aktører med et fælles mål om at gøre kultur, natur og kunst til et grundelement i børn og unges læring og dannelse.

Derfor kan du på Skoletjenesten finde over 3.000 forskellige undervisningstilbud rundt om i hele landet og filtrere på bl.a. klassetrin, geografi og pris.

Mange museer, kulturelle institutioner, attraktioner og seværdigheder tilbyder forskellige former for undervisningstilbud målrettet både grundskolen, ungdomsuddannelser og dagtilbud. Nogle er gratis, og andre kan bookes til gruppepriser.

Skoletjenesten er et rigtig godt sted at søge relevant inspiration, når det er tid til at planlægge de årlige lejrskoleudflugter, og du gerne vil gøre læring sjovt og spændende for eleverne.

Læs mere

Foto: Anna Salling

Gadens Stemmer

Tag dine elever med på en anderledes og tankevækkende byvandring i København med Gadens Stemmer. Her får I et unikt indblik i samfundets skyggesider, hvor hjemløshed, stofmisbrug, kriminalitet, sexsalg og psykisk sårbarhed præger mange menneskers dagligdag. Guiden, som selv har levet på kanten af samfundet, deler sin personlige historie med eleverne på en åben og ærlig måde.

Byvandringen inkluderer steder, der har haft særlig betydning for guidens liv. Eleverne får mulighed for at høre om guidens oplevelser og udfordringer samt stille spørgsmål undervejs. Denne dokumentariske oplevelse giver eleverne en dybere forståelse af, hvordan og hvorfor nogle mennesker ender som socialt udsatte. Byvandringen skaber et refleksionsrum, hvor eleverne kan diskutere emner som ulighed, social arv, fordomme og stigmatisering. Det er en lærerig og almendannende oplevelse, der åbner op for svært tilgængelig viden gennem mødet med mennesker, der har levet på kanten af samfundet.

Gadens Stemmer tilbyder faglig relevans for fag som dansk, filosofi, historie, samfundsfag og sundhed. Læringsmålene dækker vigtige emner som ulighed, hjemløshed, stofbrug, kriminalitet, fordomme, stigmatisering, velfærdsstaten og psykisk sårbarhed. Undervisningsmateriale, udviklet i samarbejde med Dansklærerforeningen og Gadens Stemmer, kan downloades og anvendes både i kombination med byvandringen eller som et selvstændigt fagligt forløb, målrettet udskolingen og ungdomsuddannelser.

Praktisk information: Byvandringen varer 90 minutter, og I vælger selv dato og tidspunkt. Turene foregår i bydele som Vesterbro, Nørrebro, Amagerbro, Sydhavn og Indre By. Der kan deltage op til 25 personer pr. guide. Minimumsalder: 12 år. Se hjemmeside for priser.

Læs mere

Foto: Hanne Fuglbjerg / Dansk Arkitektur Center

DAC – Dansk Arkitektur Center

Dansk Arkitektur Center (DAC) er et dynamisk kulturcenter beliggende i den ikoniske BLOX-bygning lige ved siden af vores hostel. Det er et førende videnscenter for arkitektur, design og byudvikling, der fungerer som et samlingspunkt for fagfolk, studerende og offentligheden.

Tag klassen med på et lærerigt besøg på DAC og flyt undervisningen ud af klasseværelset og ind i den virkelige verden, hvor arkitektur og design former vores byer.

DAC tilbyder skræddersyede undervisningsforløb for skolegrupper, der kombinerer arkitektur, design og læring på en engagerende måde. Disse forløb er udviklet til at understøtte lærerne ved at harmonere med de gældende læreplaner, samtidig med at de giver eleverne mulighed for at deltage i interaktive workshops, spændende udstillinger og guidede byrundture. Alt er designet til at vække elevernes nysgerrighed og fremme deres forståelse for arkitektur, byudvikling og bæredygtighed.

I kan også besøge Educatorium, hvor børn kan udfolde deres kreativitet gennem arkitektur, lege på legepladsen udenfor eller prøve den ikoniske kunstinstallation: en 40 meter lang og fire etager høj spiralrutsjebane for både børn og voksne.

DAC's undervisningsforløb målretter sig både til indskoling, mellemtrin, udskoling og ungdomsuddannelser og varierer i pris.

Der er gratis adgang for uddannelse institutioner, som ønsker at udforske DAC på egen hånd.
OBS. Alle skolerelaterede besøg skal bookes på forhånd.

Læs mere
Book her